CP 4 Beta feedback

Category: Community Polls 6 years ago
Hi Maverick,

As offered, I started testing with CP4 Beta (with CJlib 2.0.14) on a test site. There are lots of exciting options though things have not gone so smoothly for my test.

1. I upgraded a CP3.x installation to this one. I had multiple fatal errors on the front end. I resaved the CP menu items, uninstalled and then reinstalled CP4 which resolved the fatal errors
2. After upgrade, all ACL for polls became blank. Had to reset the access level for each poll to allow me to see on front end
3. Categories were erased and existing polls had no category assignment. I remade the category and assigned polls. Allowing me to see and test on front end
4. The toolbar styling is broken. It seems the bootstrap css file is there, but styling of the toolbar does not appear, see example below:

DELETED

After loading a lot of CSS from the Joomla protostar template, the layout was fixed.

5. Seeing this below the poll (same example as above): Loading suggestions, please wait...

6. There does not appear to be a backend option to load bootstrap/jquery like in 3.x

This is my initial testing. As mentioned, this is very exciting and will be great once I sort out some of the above.


Jordan
Like it on Facebook, Tweet it or share this topic on other bookmarking websites.
  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    v4 is full rewrite including full redesign. So your existing menu items will not work, you need to edit and reselect correct menu item type. Same is the case with permission settings, you need to reconfigure them.

    1. Do you have any screenshot or list of errors that were shown?
    2. Will check the access level issue. It should by default set public access level unless you have custom access levels instead of standard ones.
    3. Does it create the categories? The script should automatically upgrade your existing categories.
    4. Your template does not use Joomla bundled bootstrap file, instead using its own:

    <link rel="stylesheet" href="/media/modals/css/bootstrap.min.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="/media/sourcecoast/css/sc_bootstrap.css" type="text/css" />

    I am not sure what's inside those files.

    5. The suggestions are loading fine to me, although tabs are not displayed properly because of above problem.

    6. It uses Joomla bootstrap by default. will add option to suppress it. It may not work in your case as your template forcibly loading its own.

    Follow me on twitter: https://twitter.com/corejoomla
    If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory.
    Sociable | Surveys | 
    CjForum | Polls | Answers | Quizzes | Quotes | GPS ToolsCjFit | CjBlog


  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    Hi,

    1. Errors resolved on re-install. I apologize for not writing them down as they resolved.
    2. OK
    3. No, categories were empty
    4. Those bootstrap files are from two components, not template. And in one case, it was namespaced for that component only. Removing the namespace solves but will community polls have CSS bundled? Not all templates have complete bootstrap (like mine :), a two-year old Rockettheme template.

  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    Your template need not have any bootstrap bundled. It is bundled with Joomla itself starting Joomla 3.0. Only issues is templates smartly override it to load their version to avoid any conflicts with their templates.

    Follow me on twitter: https://twitter.com/corejoomla
    If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory.
    Sociable | Surveys | 
    CjForum | Polls | Answers | Quizzes | Quotes | GPS ToolsCjFit | CjBlog


  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    Hello,

    I just installed Community Poll 4.0 on my site to test it.
    I encountered 2 major issues:

    1- My template is messed up when I navigate to my frontpage.

    2- On the backend, I cannot edit a poll. When I click on a poll, then make changes, when I click SAVE, nothing happens.

    3- I cannot see any polls in the frontend, even I set the ACL to ALLOWED VIEW and VOTE for GUESTS in the ACL.

    My website is www.senegalonline.net, I am using a theme from Yootheme (Yoo Nano3 / http://www.yootheme.com/demo/joomla) with Joomla 3.3

    I can give you admin access so you can check it out. For now, I have disabled CP from the backend because it messes up my template.



    Before installing CP4.0



    After installing CP4.0

  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    Installing CP should not mess up your home page as it is just another component which will be shown on its own menu item. I guess there might be some other module being displayed which is messing up the page.

    Please send me your website details through contact us form. Preferably test site is recommended as you are installing beta version.

    Follow me on twitter: https://twitter.com/corejoomla
    If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory.
    Sociable | Surveys | 
    CjForum | Polls | Answers | Quizzes | Quotes | GPS ToolsCjFit | CjBlog


  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    I think the issue is caused by the module Community Polls - Random Poll , when I unpublised it everything worked fine. I am using v3.2.2 of the random poll module.
    Here is the error message when you turn Max Error Reporting in the backend:

    Fatal error: Call to undefined method CommunityPollsModelPolls::get_poll_details() in ......./httpdocs/modules/mod_randompoll/helper.php on line 75

    Is this module supposed to work with v4.0?

  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    No. That module is meant for v3 only. v4 version of the module is yet to be released.

    Follow me on twitter: https://twitter.com/corejoomla
    If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory.
    Sociable | Surveys | 
    CjForum | Polls | Answers | Quizzes | Quotes | GPS ToolsCjFit | CjBlog


  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    Ok,
    Could you also check #2 and #3, i sent you my admin info.

    Also, when is the stable v4.0 scheduled to be release?

    Thanks

  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    2. I am able to save and close. Probably a cache issue. try clearing browser cache.

    3. The polls access levels are not set. try edit and save and they will set.

    Follow me on twitter: https://twitter.com/corejoomla
    If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory.
    Sociable | Surveys | 
    CjForum | Polls | Answers | Quizzes | Quotes | GPS ToolsCjFit | CjBlog


  • Re: CP 4 Beta feedback

    by » 6 years ago


    Hello,

    1- I am getting a blank page when I click on a poll in the frontend as GUEST:
    senegalonline.net/poll

    When I set ERROR REPORTING to maximum, these are the error messages:

    Notice: Undefined variable: db in ....../httpdocs/components/com_communitypolls/models/poll.php on line 454

    Fatal error: Call to a member function q() on a non-object in ..../httpdocs/components/com_communitypolls/models/poll.php on line 454

    2- When I am logged in as a registered user, I do not see any polls ( please see picture below)
    I did EDIT and RESAVED all the polls

    You can use: demouser/demouser to test as a registered user
    You can use the same credential i gave you ysterday to access the admin section, here is the temp secret key: 1343-3704-4605-2648





You do not have permissions to reply to this topic.

Powered by CjForum

Trending Topics

Can't edit translation if it's a link
  • 0 replies
Hi If the translation text is a link only, it's not possible to...

Phoca Download Plugin not executed in description on survey end
  • 2 replies
HelloI use Phoca Download to display links to documents. I use this...

Missing social share buttons
  • 8 replies
Hi, The embed share is enabled but only the code is showing and no...

All questions and answers as a variable for e-mail template
  • 1 reply
Hello,unfortunately I can't find in the documentation the name of...

Insert Vimeo into a Community Quiz
  • 1 reply
Greetings! We have been working on embedding a vimeo video into a...